Viktnedgång framför hälsa?

mars 6, 2014 i LCHF

Warning! Kanske att jag borde sköta mig själv och skita i alla andra, men nu kommer jag kräka av mig och antagligen trampa på ett antal tår, so be it!

Hur resonerar du runt din kropp och maten du stoppar i den?  Bestämmer vågen om maten du stoppar i dig är bra eller dålig?  Jagar du kolhydrater och äter helst inga? Har du levt strikt men inte fått de resultat du vill ha? Tror du att lösningen är att äta ännu striktare? Fettbomba, fettfasta, fettsvälta – träna som en idiot och inte äta alls?

Scenario: Du har ätit strikt LCHF en tid nu. Det händer inget på vågen. Du drar ner ännu mer på kolhydraterna. Äter bara fett och kött i form av bacon och ost. Kanske att vikten rör sin neråt, men tänker du överhuvudtaget på att du baserar ditt kostintag på mat som är carcinogen och inflammationsfrämjande? Spelar inte detta någon roll? Är det bar kilona som räknas?

Scenario: Du som redan provat strikt LCHF och fakir  utan några resultat på vågen går över till att endast äta fett. Eller rättare sagt dricka fett. Fettbombar och fettfastar – och kilona formligen smälter bort. SÅKLART att dom gör det! Du får ju i dig på tok för lite energi! Jag förstår inte varför fettfasta har blivit så populärt, för det är ju trots allt bara en form av VLCD. Minus alla vitaminer och mineraler.

Scenario: De tränande girlsen ser till att i alla fall få till två pass per dag, men ligger på ett gravt energiunderskott.  På morgonen avverkas en timme på crosstrainern i sällskap av en Celsius. När kvällen kommer är det dags för ett styrketräningspass (och en Celsius) eftersom orken inte finns då man även kör 5:2. Går dom ner i vikt? Blir dom smalare? Hur mår magen av all sukralos? Än så länge har jag inte sett någon som lyckats gå ner i vikt, få en vältränad kropp och samtidigt må bra på det här konceptet.

Berätta gärna för mig hur ni tänker,  för jag förstår ärligt talat inte.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...