Halloumi och sesam panerad kyckling

Supergott, men nästa gång ska det bli ännu bättre. I´ll tell u how.

Till 4 kyckling fileér behövs:

4 kyckling fileér (duh 😉 )

1 pkt halloumi (250 g)

4 msk sesamfrön

1/2 msk torkad oregano

2 msk torkad basilika

2 ägg

smör/kokosfett att steka i

peppar

Sätt ugnen på 175 grader. Dela varje filé i 3 långa strimlor. Rosta sesamfröna i torr stekpanna och häll sedan ner dessa i en djup skål. Riv halloumin fint och vänd sedan ner denna bland fröna. I med kryddorna, peppra lite. Blanda väl. Vispa upp äggen i en skål. Panera varje kycklingstrimla först i ägg och sedan i halloumismeten. Tryck fast lite lätt. Stek strimlorna i kokosfett eller smör runt om, så att de får färg. Lägg sedan i form och stek färdigt mitt  i ugnen ca 12 minuter.

Till detta stekte jag på lite blomkåls ris och gjorde en citron/parmesan majonnäs.

Just det ja, tillbaka till kycklingen och hur den kan bli bättre. Nu stekte man ju strimlorna innan de åkte in i ugnen. Det förtog krispigheten som paneringen hade från början. Man borde väl kunna göra tvärtom för att behålla krispet – dvs först köra kycklingen i ugnen, därefter panering och stekning?! What u think?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 reaktioner till “Halloumi och sesam panerad kyckling

  1. Toppengott!! Tack för receptet. Mina kycklingbitar behöll sin krispighet, men jag hade en ganska stor ugnsform så kycklingbitarna låg i ett lager. Och så hade jag varmluften på. Väldigt gott blev det

  2. Tack för jättebra recept – supergott!
    Mina kycklingbitar behöll sin krispighet. Kanske för att jag lade dem i ett lager och hade varmluften på! Tack igen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *