LCHF wrap

maj 1, 2014 i Frukost, Recept

För tillfället är jag helt såld på wraps och äter det i stort sett varje frukost. Kan varieras och smaksättas i det oändliga och är dessutom ett bra tortilla substitut till tacos

Till 1 wrap beöver du:
2 ägg
2 msk grädde eller kefir
1 msk vatten
1,5 msk fiberhusk
smör eller kokosfett att steka i

Smält smör eller kokosfett i en stekpanna. Blanda ihop ovanstående ingredienser och häll ner i pannan. När degen ”satt” sig lite är det dags att vända och trycka ut den så mycket du kan med en stekspade. Vi vill ju gärna ha den stor och tunn. Vänd ytterligare en gång, och tryck ut wrappen ännu lite mer. Låt sedan svalna något och fyll med valfri fyllning.

På bilden har jag grillad kyckling, bacon, parmesan, ruccola och currysås. Andra goda fyllningar är:

  • Tonfisk, purjolök, majjo, örtsalt, svartpeppar
  • Ruccola, färskost, pepparrot, lax, rödlök
  • Räkor, majjo, dill, citronsaft och skal, avocado
  • Smör, kanel, hallon, hackad mandel och riven kokos
LCHF wrap by