Spetskåls-slaw med gräslök och pepparrot

november 1, 2013 i Grönsaker, Recept

Gjorde en slaw smaksatt med gräslök, pepparrot och rostade sesamfrön. Blev ganska stark, men det beror såklart på hur mycket pepparrot man
tar i. Den här gör sig bra till rökt fisk, eller till kallt kött som rostbiff eller kassler. Jag använde mig av spetskål då den är lite mjukare i konsistensen, men det går lika bra med vitkål.

Till 2-3 portioner behöver du:
200 g spetskål
0,5 dl crème fraiche
0,5 dl majonnäs
1 knippa finhackad gräslök
4 msk riven pepparrot
4 msk sesamfrö
salt och svartpeppar

Rosta sesamfröna i torr panna till de får fin färg. Ställ åt sidan för att svalna. Skär spetskålen i smala strimlor, eller riv på mandolin. Lägg i en skål och tillsätt resten av ingredienserna, även de avsvalnade sesamfröna.  Blanda väl och smaka av med salt och peppar.

Om man utgår från att receptet ger två portioner innehåller en port:
36 g fett
7 g protein
9 g kolhydrater

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...