LCHF ostkex

Har hittat fantastiska kex! Funkar till ostbricka, som tillbehör till en soppa, eller på en buffe´. Salta, krispiga och med en svag smak av vitlök och örter….Yet another love story. Komplettera gärna med null. Kavlar du ut dom tunt, får du ytterligare en variant av kex 🙂

4.5 dl mandelmjöl

2.5 dl riven parmesanost

1 tsk bakpulver

1 pressad vitlöksklyfta

3 msk oregano (eller annan örtkrydda du gillar)

1 tsk salt (jag gillar mineralsalt)

2 msk olivolja

4 msk vatten

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll därefter i olja och vatten. Blanda till en jämn smet. Tryck ut på bakplåtspapper. Lägg ett nytt bakplåtspapper ovanpå degen och kavla ut den så tunt du kan. Ta därefter ut rutor med en pizza slicer. Grädda mitt i ugnen 15 min. Dela på rutorna när degen svalnat.

Hittade det här receptet på Mark Sisson blogg – Marks Daily Apple.  Big thanks :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 reaktioner till “LCHF ostkex

    1. Gör så. Man kan bara inte bli besviken. Provade förresten din smörgåstårtsbotten…:) Så himla bra! Kommer oxå att lägga upp receptet. Vi kan ju inte ensamma sitta inne på detta recept!

  1. Tack för ett jättebra recept! Började undra om jag någonsin skulle hitta ett utan linfrön i, tycker inte de smakar så gott…

  2. Dessa måste jag absolut testa =) Hur länge håller dem och hur skall man förvara dem på bästa sätt?

    1. Hallå Emma!
      De håller ganska länge om du förvarar dom i en plåtburk. Fast dom är så jäkla goda, så de brukar inte vara så länge 😉 Hoppas du gillar dom

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *