Nytt försök med lever

november 17, 2014 i Vitaminer & mineraler

Man måste äta lever. Det finns inga ursäkter. Inälvsmat och framförallt lever är sprängfyllt av nyttiga vitminer och mineraler. Vill man äta nyttigt är det här ett måste. Jag gjorde ett tappert försök med nötlever för lite drygt ett år sedan och det gick väl inget vidare. However, har hört att kycklinglever ska vara mycket mildare i smaken, så när jag var och handlade igår fick det här paketet följa med hem. Väääääldigt viktigt (som alltid) att levern kommer från KRAV-uppfödda djur!

Nästa grej var att hitta ett recept som verkade innehålla smaker som kunde minska smaken av lever. Det blev ett hopkok av bacon, lever, lök, champinjoner, crème fraiche, vitlök och soja. Till detta stekte jag blomkålsris med pressad vitlök som jag sedan blandade med ruccola. Well…

…grytan blev god. Bortsett från levern hahaha 😀 Kycklinglevern var mycket mildare i smaken, men den fanns där. Jag dog inte (som när jag åt nötlevern) men jag blandade ner typs ett halt paket pepprig ruccola för att dölja smaken ytterligare. Någonstans tror jag att det är en smak jag kan vänja mig vid. Det gäller bara att hitta attribut som döljer smaken.

Har även sett att det är många som äter rå lever!!! Man fryser ner små pillerstora bitar  och sväljer sedan ner dessa med vatten. Det lät som en bra idée, tills jag förstod hur många bitar jag skulle behöva själva per dag för att komma upp i en juste mängd lever (typs 200 g/vecka.) Så den gick bort.

Sitter ni inne på något bra recept? Dela gärna med er så att jag kan bli den liverlover jag vill vara!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...