LCHF choklad-doppade romkulor

data-ad-format="auto">

Det där lät något eller hur? Ja här har vi mina vuxengodisar 😀 Vuxet för att det smakar rom och innehåller mörk choklad.  Goda var dom i alla fall.

Till 22-25 kulor behöver du följande
22-25 mandlar som rostas i en torr stekpanna
2.5 dl mandelmjöl
1.5 msk mörk rom
1 -1.5 msk sukrin
lite mindre än en halv äggvita
ca 50 g mörk choklad

Blanda mandelmjöl med rom, sukrin och äggvita till en fast smet. Rulla sedan degen till en rulle och dela i 22-25 lika stora delar. Tryck in en mandel i varje del och rulla till kulor. Ställ i frys en halvtimme så mandelmassan sätter sig. Smält sedan chokladen och doppa kulorna i detta. Lägg upp på bakplåtspapper och ställ in i kylen för att stelna.

Hoppas det smakar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 reaktioner till “LCHF choklad-doppade romkulor

  1. De vattnas i munnen… 😉 O jag är ju så svag för söttman. Sen försvinner de inte på flera dagar 🙁

  2. Jag gjorde dom här förra året och har nästan letat ihjäl mig för att hitta dem igen. Sparade inte receptet då. Dom är så gryyymt…. goda!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *