LCHF choklad-doppade romkulor

december 19, 2012 i LCHF Godis, Recept

Det där lät något eller hur? Ja här har vi mina vuxengodisar 😀 Vuxet för att det smakar rom och innehåller mörk choklad.  Goda var dom i alla fall.

Till 22-25 kulor behöver du följande
22-25 mandlar som rostas i en torr stekpanna
2.5 dl mandelmjöl
1.5 msk mörk rom
1 -1.5 msk sukrin
lite mindre än en halv äggvita
ca 50 g mörk choklad

Blanda mandelmjöl med rom, sukrin och äggvita till en fast smet. Rulla sedan degen till en rulle och dela i 22-25 lika stora delar. Tryck in en mandel i varje del och rulla till kulor. Ställ i frys en halvtimme så mandelmassan sätter sig. Smält sedan chokladen och doppa kulorna i detta. Lägg upp på bakplåtspapper och ställ in i kylen för att stelna.

Hoppas det smakar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...