Mjölfritt nötbröd

december 1, 2013 i Baka, Recept

Hittade detta recept i Aftonbladets LCHF bilaga. Blev helt förälskad i bilden de lagt ut på detta bröd! Det är inte ofta jag går igång på bröd och kakor, men tjena vad gott det här såg ut! Receptet kommer från Thomas Rode Andersens senaste bok ”Stenålderskost- paleo för moderna människor”. Jag adderade till 2 msk brödkryddor till originalreceptet och bytte ut olivoljan mot smält kokosolja.

Till ett avlångt bröd behövs följande:
100 g mandlar med skal
100 g hasselnötter
100 g valnötter
100 g linfrö
100 g sesamfrö
100 g solrosfrö
100 g pumpakärnor
100 g pinjekärnor
(2 msk brödkryddor)
6 ägg
1 dl olivolja (jag körde som sagt kokos)

Värm ugnen till 160 grader. Hacka några av nötterna grovt och låt resten vara hela. Blanda sedan alla ingredienserna. Klä en avlång 2 liters form med bakplåtspapper och häll ner degen. Grädda mitt i ugnen 60 minuter. Ta sedan ut brödet och låt svalna på galler.

Alltså, det här brödet <3 Det väger bly, är kompakt och tuggigt. Rått och naket liksom. Så himla gott med bara ett tjockt lager smör på, kommer definitivt att göra det här igen. Jag fick ut 37 skivor och energifördelningen per skiva ser ut enligt följande:

Fett 15 g
Protein 5,4 g
Carbs 2 g
Kcal 166

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...