Meatzza

april 24, 2013 i Kött, Recept

Det här är min favorit när det kommer till lågkolhydrats pizza! Har testat otaliga bottnar, men inte hittat någon som fallit mig riktigt i smaken förrän jag mötte denna mjölfria variant.

Till en plåt behövs:
600 g nöt eller blandfärs
Salt, peppar, oregano

2,5 dl krossade tomater
2 msk tomatpure’
1/2 tsk salt
1 tsk chili flakes
1/2 msk oregano
1 liten vitlöksklyfta

Valfria ingredienser att toppa med. På denna hade jag serrano skinka, champinjoner, lök, oliver, paprika, korv och ost.

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda färs, salt, peppar och oregano. Tryck sedan ut färsen tunt så det täcker en bakplåt. Blanda ihop alla ingredienserna till tomatsåsen och bred denna över färsen. Toppa sedan med valfria godsaker. Krydda med oregano innan den sätts in in ugnen, ca 15 minuter. Var beredd på att meatzzan krymper en del.
Servera mednull

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...