LCHF lussebullar

november 27, 2013 i Baka, Recept

Honestly, jag har testat en hel del – men ärligt talat är mitt recept det bästa 😀 Inte ofta jag drabbas av storhetsvansinne, men möjligt att jag fått en släng av det nu 😉

Det är samma recept som till saffransbullarna med mandelmassa. Minus någon matsked kokosmjöl – och minus mandelmassan. Vill dock höja ett varningens finger för att degen är väldigt kladdig (kladdig….är det ett väldigt skånskt ord?) och svårarbetad. Ju mindre mjöl, desto mer svårhanterlig. Fast vet ni, ju mindre mjöl, desto saftigare och godare bullar…

Receptet är beräknat till 10 bullar
4 ägg 
4 msk sukrin
50 g smält smör
1 dl creme fraiche
3 dl mandelmjöl
0,5-0,75 dl kokosnötmjöl
2 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
1 kuvert saffran

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa hop ägg och sukrin en minut så att det blir fluffigt. Blanda sedan ner saffran, crème fraîche och det smälta smöret. Vispa ihop ytterligare. Blanda alla de torra ingredienserna för sig. Ju mindre kokosmjöl, desto godare och saftigare bullar. Blanda sedan de torra ingredienserna med äggblandningen. Låt svälla 15-20 minuter.

Degen är som sagt svårhanterlig. Ju mindre mjöl, desto mer svårarbetad. Fukta händerna och dela degen i 10 lika stora delar. Rulla sedan och gör till lussebullar. Fukta händerna mellan varje lussebulle. Jag tyckte att det hjälpte. Lägg sedan bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda 12-15 minuter. Täck med folie om det behövs.

Bullarna är absolut godast varma, så ta för vana att värm på innan de ska ätas. Ett tips är att dela lussebullen på längden och bre på ett tjockt lager smör och ost <3. Det är kärlek!

Förutsatt att mandelmjölet innehåller hela 13 g (!!!) kolhydrater per 100 g (har gått efter SLV), så ser energifördelningen per bulle ut såhär:

Fett: 15 g
Protein: 6 g
Carbs: 2 g
Kcal: 174 g

Inte så tokigt för att vara något som hör till lyx ätandet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...