Kålpudding med nya smaker

april 2, 2013 i Kött, Recept

Den gamla godingen håller än, men ibland är det trevligt med lite variation. Den här kom till av en slump, eller rättare sagt jag utgick ifrån vad jag hade i kylen – och detta blev resultatet.

Till 4 portioner behöver du:
600 g färs (jag hade nöt)
400 g vitkål
smör
salt och peppar
200 g champinjoner
1 vitklöksklyfta
1 röd chili
100 g ädelost

Sätt ugnen på 225 grader. Strimla vitkålen fint och stek mjuk i smör. Låt den få liiite färg. Ta sedan upp och lägg åt sidan. Finhacka chilin och skiva svampen tunt. Salta, peppra och stek detta i smör tillsammans med pressad vitlök tills svampen fått fin färg. Smula ner osten i svampblandningen och rör runt. Osten behöver inte smälta helt. Lägg färsen i en bunke och blanda med ost/svampröran. Salta eventuellt mer och peppra. Bred ut hälften av färsen i en form. Lägg på hälften av den stekta vitkålen. Bred på resten av färsen och toppa med det sista av vitkålen. Ställ in i ugnen ca 30 minuter. Täck med folie om kålen börjar bli för mörk. Servera med traditionella tillbehör som lingon, blomkålsmos och brunsås.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...