Fett bakslag

april 3, 2013 i Mått och vikt

-”So, how was your weekend? Any treats or alcohol?” frågar PT:n

– ”Äh, ja…Men inga galna mängder” svarar jag.

-”Hm, we´ll see what that means”.

-”Oki.”

Fram åker kalipermätaren och han kniper tag i  hals, kind, triceps  bröst och konstaterar att det verkar som om jag kommer undan med mina ”treats”….tills vi kommer till naveln, the lovehandles och vaden (de ställen som visar på insulinkänslighet, stress och muskeltillväxt). BAM! – ökat 0.6 i fettprocent. Så var det med den saken.  Veckan har i övrigt inte skilt sig nämnvärt från de andra två. Lite mer mjölkprodukter, lite mer pannkaks/bull-frukostar.

Vi babblade vidare lite om det sista BSM protokollet som han vill att jag ska göra  som handlar om att öka insulinkänsligheten och minska kortisolet. Punkter som ska det visa sig på är  navel, buk och kärlekshandtag. Det kommer konsumeras sjuka mängder omega-3 och jag måste sova mer.

Fick som vanligt bakläxa på det här med sömnen. Han tycker att jag är dum i huvudet som inte sover mer, när jag vet hur mycket det påverkar kroppen. Jag kan bara hålla med honom, ändå prioriterar jag dagligen bort sömnen. Jag måste skärpa mig på den punkten. Att formtoppa handlar om att må bra, inifrån och ut – och en frisk och stark insida är lika viktig (om inte viktigare) än utsidan.

Idag börja projekt sömn. I säng till 22.00, så att jag i alla fall sover till 22.30, för att vakna pigg och fräsch när klockan ringer 5.30

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...