Kost vid cancer

februari 6, 2013 i Hälsa

Sitter och läser ett inlägg på Ann Fernholm blogg om cancer och socker. Jag har berört ämnet tidigare, men det tål att upprepas. Hur hör socker och cancer ihop? Socker är cancercellens främsta energikälla, dvs den livnär sig på socker.  Och när vi pratar socker är det inte bara socker, utan även stärkelse och andra sockerarter – alltså kolhydrater in general. Genom att minska, eller ännu hellre utesluta många av kolhydratkällorna ur kosten, kan man minska tillförseln av energi till de sjuka cellerna.

Vad som upprör mig är ett mail som Ann fått från en läsare. Läs.
”Maken som låg på Radiumhemmet nu några dagar fick kämpa hårt för att få vettig kost. 
Det är bröd, pasta, potatis, ris… och i fikarummet står ständigt framme bullar, wienerbröd, kakor. 
Till slut fick han hjälp av en vettig dietist (efter att ha visar boken Anti-Cancer med förord av en av KI:s egna forskare!). 
Så då fick han (under muttranden) egen bättre kost”.

Är inte det här fruktansvärt? Först försöker man få bukt med cancern med hjälp av strålning eller cellgifter- för att i nästa stund servera  mat som gynnar cancertillväxten?!
Jag fattar inte att det kan få gå till såhär. Hur resonerar man?

Kan förresten rekommendera boken som nämns ovan (Anti-cancer).

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...