Carbnite! Rostbröd, banana nice-cream, potatiskakor och hemmagjord nutella

mars 14, 2015 i Carb nite

Idag är det lördag och dags för ännu en carbnite! Jag ska inte sticka under stolen med att jag flertalet gånger under veckan tänkt på vad jag ska äta denna dag. Förra veckan gick jag och trånade efter kokt ris. Denna vecka har jag hängt upp mig på rostbröd med smör och marmelad. Jag vill fortfarande undvika gluten så det har tagit sin lilla tid att hitta ett bra brödalternativ där detta inte ingår. Bageriet i närheten har inga bröd utan gluten. Tittar man på innehållsförteckningen på glutenfria bröd i matbutiken blir man mörkrädd och bestämmer man sig för att baka sitt egna glutenfria bröd så blir det oftast på majsstärkelse och den är jag inte heller helt bekväm med. Efter mycket om och men hittade jag till slut en glutenfri mjölmix gjord på vetestärkelse, psyllium, potatisfiber och guarkärnmjöl. Den fick följa med mig hem.

Vaknade halvsju i morse och satte igång med brödbaket direkt. Var en väldigt lång och tidskrävande process! Degen skulle knådas, jäsa, formas, jäsa, gräddas, vila – sen var det klart. Det både såg ut och luktade som bröd och smakade…..helt jäkla fantastiskt!!! Det var frasigt, lite segt och i kombo med smöret och marmeladen blev det magiskt. Satte i mig fyra skivor på raken och hade gärna satt i mig fyra till men sansade mig.

Innan kvällen är slut blir det potatiskakor med fetaost och något kött till middag och banana-nice.cream med hemmagjord Nutella till dessert. Nutellan går att göra både paleovänlig och LCHF vänlig beroende på val av sötning. Själv kör jag på vanligt socker då jag bara kommer äta det på under carbnites.

Numera tränar jag även på eftermiddagen strax innan jag börjar kolhydratladda. Det gjorde jag inte tidigare så det  ska bli intressant att se om det ger påverkar resultaten. Vikten har ökat något under veckan,  0,4 kg och det beror nog på vilken tid i månaden det är. Fettprocenten däremot har minskat med 0,8%, vilket inte är helt tillförlitligt då jag bara använder mig av min Withings våg. Är man konsekvent och väger sig på samma tidpunk under samma förutsättningar  får man ändå ett hum om vart man är på väg.

Nu ska jag frysa in bananen som ska bli till glass lite senare. Trevlig kväll på er!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...