The perfect mayonnaise

mars 10, 2015 i Jag hissar

Det börjar närma sig nu! Den perfekta majonnäsen alltså.  Jag har laborerat med många olika slags oljor, bland annat macadamia, oliv, valnöt och kallpressad rapsolja. Gemensamt för dessa är att de har en alltför dominerande smak och en viss fadd bismak. Inget bra alltså. För ett tag sedan såg jag att Mark Sisson lanserat en paleovänlig majjo på avocado olja och därifrån fick jag ideén till mitt eget hopkok. Jag skulle gärna gjort en majjo på endast avocado olja men känner att jag  är för snål för det 😉 därav tillsatte jag både MCT- och lite smält kokos-olja. Har inte satt det perfekta ratiot än, men det är på G.

Avocado oljan är väldigt len i smaken. Sticker inte ut på något sätt, så den gör sig definitivt i en majonnäs. Har inte tänkt på denna olja tidigare, men nu kommer den att ha en given plats i mitt kök.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...