Potatis och ekologiska risbräck

december 9, 2014 i Carb nite

Lägger ännu en carbnite bakom mig och konstaterar att ”längtan” efter sämre carbs verkar ha lagt sig. De senaste re-feedsen har bestått av ris, potatis och lite mörk choklad. Helt oskyldigt. Det är en skön känsla när man ”får” äta vad skit som helst men väljer bra kh-källor. Mat framför godis/snacks.

Igår började jag med rökt lax och dillstuvad potatis. Fast stuvad kan man förresten inte kalla den. Kokte potatisen och värmde sedan på lite crème fraiche som jag blandade med dill, salt och peppar. Men gott var det! Och mäktigt :)

Senare  blev det hasselbackspotatis med rostasfilé…

och kvällen avslutades med hemmagjorda risbräck, dvs riskakor i mindre bitar som jag blandade med lite smält mörk choklad. Eko-reko!

Svingott! Fast det slår inte riskakor med smör 😉

Det blev inte lika mycket kh som jag brukar få i mig den här gången. Potatis innehåller ju inte några stora mängder kollisar så det ska bli spännande att se vad det ger för effekt.

Vad gäller vikt och mått händer det inte så mycket. Har i stort sett stått still de tre senaste veckorna samtidigt som kläderna blivit rymligare. Undrar lite över vad som skulle hända om man började med tätare och mindre re-feeds, typs carb backloading. Low carb till frukokst och lunch och high carb till middag – kanske 2-3 kvällar per vecka?! Inget jag ska hoppa på just nu, men kanske att jag testar framöver.

Oavsett trivs jag fortfarande med det här konceptet. Jag sover bättre, har jämnare humör, känner större lust (kh ökar halten av må-bra hormonet serotonin) och vad gäller träningen orkar jag lyfta tyngre alternativt köra fler reps eller/och set. Ser fram emot nästa carbnite!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...