Galet gott paleo bröd!

februari 4, 2013 i Baka, Paleo, Recept

 

 

Kikade in på paleo bloggen Undervårttak och hittade det här försvinnande goda brödet! Äntligen ett gott bröd utan mjölkprodukter. Ett litet minus för smuligheten, skivorna vill gärna dela sig – men smaken…To die for.

 

Till ett bröd behövs:

4 dl mandelmjöl
½ dl kokosmjöl
1 dl skalat sesamfrö
1 dl psyllium (jag tog hela linfrön)
1 msk bakpulver
1½ tsk salt
6 ägg
3 dl kokosmjölk
1 dl kokosolja

Du behöver också smält kokosolja och lite sesamfrön/linfrön att bröa formen med, samt lite frön till dekoration.

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält kokosolja och vispa ihop denna med ägg och kokosmjölk i en bunke för sig. Blanda sedan ihop de två till en deg. Pensla en bakform med olja och bröa med sesam/lin-frön. Häll över smeten i formen, garnera med lite frön och sätt in mitt i ugnen och grädda i 45 minuter. Låt brödet svalna i formen innan du stjälper upp det.

Fick ett tips från Undervårttak – linfröna gör så att brödet smular sig. Psyllium binder bättre :) Brödet är även gott att rosta!
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...