LCHF blåbärspaj med crunchy nöt-topping

 

En fantastisk dag kräver ett fantastiskt slut. Med detta recept säger jag over and out for today.

Till 4 portionsformar behöver man:
200 g blåbär
1 tsk sukrin

Fördela bären i formarna och strö över sukrin. Kan självklart uteslutas för den som vill.

50 g smör
50 g mandel
50 g hasselnötter
1/2 msk sukrin
2 msk linfrön
1 msk sesamfrön
2 msk riven kokos
(1 tsk sukrin)

Grädde
Kesella
Vaniljpulver  (Vanilla Bourbon)

Kör mandel, hasselnötter, linfrön, sesamfrön i mixer så att det blir grovhackat. Lägg över i en skål och blanda ner  kokos och sukrin. Klicka ner smöret och blanda allt till en smet. Fördela nöt-crunchet över blåbären (strö över 1 tsk sukrin fördelat på de 4 formarna om du tycker att det är lönt ;). ) Ställ in i 200 grader ca 15 min. Passa så att det inte bränns, om så är fallet- täck med ugnsfolie. Servera med vispad grädde smaksatt med Vanilla Bourbon, alternativt hälften grädde – hälften kesella. Sukrin kan självklart uteslutas ur alla moment.

Nyttigt – check!
Himmelskt – check!
Mäktigt – check!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En reaktion till “LCHF blåbärspaj med crunchy nöt-topping

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *