Paj med chèvre, spenat och valnöt

april 4, 2012 i Paj, Recept

Med eller utan pajskal? The choice is yours, eftersom båda funkar bra. Vill du göra ett pajskal har du recept på dettanull Till fyllningen behöver du:

250 g fryst spenat, hela blad

1 vitlöksklyfta

4 ägg

2 dl kesella

2 dl grädde

100 g chévre

1/2 tsk salt

1/2 tsk svartpeppar

1 dl grovt hackade valnötter

lite finriven parmesan

Har du valt att göra pajskal – gör detta färdigt först. Tina spenaten och krama ur all vätska noga. Lägg den sedan i pajformen. Tryck inte till den, utan låt den ligga lite fluffigt. Vispa ägg, kesella, grädde i en skål. Pressa i vitlöken och salta och peppra. Rör runt. Häll blandningen i pajformen. Smula osten och fördela över pajen. Gör det samma med valnötterna. Till sist toppar vi det hela med lite finriven parmesan ost… In i ugnen i ca 20 min i 225 grader, sen är det klart. Funkar som ensamrätt, men det skadar inte att ha lite rökt lax till :)
Pajen går även bra att frysa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...