Bananpannkaka i ugn

Det här är för tillfället min absoluta favoritfrukost! Den är söt, lite seg i konsistensen och håller flera dagar i kylen. Jag gör en hel plåt på söndagskvällen och kirrar alla veckans frukostar på en och samma gång. På det här sättet sparar man både tid och tankekraft på vad som ska ätas och lagas.

Till 1 plåt (4 port) behöver du:bananpannkaka-i-ugn

4 små bananer (ju grönare desto bättre för magen)
8 ägg
2 dl vatten
4 msk fiberhusk
4 msk linfrön
(kardemumma och kanel)

Mosa bananen och vispa sedan samman med övriga ingredienser. Låt stå och dra 5 minuter. Häll sedan ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. (Krydda med kardemumma och kanel om du tycker det är festligt). Grädda i 100 graders ugn ca 75 minuter. Känn efter med en sticka i mitten på pannkakan så att den är klar. Låt svalna och dela sedan i 4 (eller 8) delar. Förvara i kyl.

Den här pannkakan ska ätas kall! Då är den allra godast. Jag brukar mosa några jordgubbar och bre på istället för sylt. Fantastiskt gott, magsmart, ekonomiskt och tidsbesparande!

2 reaktioner till “Bananpannkaka i ugn

  1. Visst är det toppen med bananpannkaka i ugn! Jag gör det till en av mina söner; enda möjligheten att erbjuda lyx i form av pannkaka till frukost på vardagsmorgnar. Risken med att tillbringa mycket tid i Thailand - barnen vänjer sig vid pannkakor till frukost! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *