LCHF fudge

november 22, 2014 i LCHF Godis, Recept

Grundrecept fudge 16-20 bitar
2 dl grädde
50 g smör
2 msk sukrin

Häll upp alla ingredienserna i en kastrull och sjud upp. Det får absolut inte koka, då skär det sig – utan det ska småsjuda utan lock ungefär 20 minuter. Rör runt och vispa lite då och då. Massan kommer till slut att tjockna och då är det dags att hälla upp i en bakplåtspapperklädd form. Min form har måtten 10×17 cm, vilket jag tycker ger en lagom hög fudge.

Ställ in i kylskåp för att stelna och skär sedan i lagom bitar.

När det kommer till smaksättning är det bara fantasin som sätter gränser. Smaksättningen tillsätts från start. På bilderna har vi överst från vänster:

Vaniljfudge med mandel
Tillsätt 1/2 tsk vaniljpulver till grundreceptet. Lägg mandlar i botten på den bakpappersklädda formen. Häll över den färdiga fudgemassan och tryck ner några mandlar till. Hur många mandlar är upp till dig, tycke och smak samt hur många extra kolhydrater du vill unna dig 😉 Jag tog ca 1 dl mandlar.

Pepparkaksfudge med mandel
Tillsätt 1 msk pepparkakskryddor till grundreceptet. Lägg några mandlar (1/2 dl) i en form. Häll över den färdiga fudgemassan och ställ in i kyll för att stelna. (Min personliga favorit. Är som att äta pepparkaksdeg <3)

Lakritsfudge
Tillsätt 1 msk lakritspulver till grundreceptet.

Chokladfudge med chili och flingsalt
Tillsätt 1 krm chiliflakes och 1,5-2 msk kakao till grundreceptet. Strö över flingsalt när du fyllt formen med chokladblandningen.

Chokladfuge med salta jordnötter
Tillsätt 40 g mörk choklad, 70% till grundreceptet och uteslut sukrin. Hacka 1/2 dl jordnötter och häll ner i den färdiga chokladsmeten. Häll ner i formen och dekorera med några hackade nötter.

Vill du hålla nere på kolhydraterna och ditt blodsocker så använd chokladreceptet som innehåller kakao. Personligen tycker jag även att detta är godare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...