Galet god LCHF morotskaka

november 8, 2014 i Baka, Recept, Uncategorized

Jag har länge gått och suktat efter morotskaka och igår gjorde jag slag i saken. Resultatet blev över förväntan. Kakan innehåller endast 4,5-5,6 kolhydrater per bit, beroende på hur många bitar man väljer att dela upp den i.

Det blir 8-10 bitar av kakan
100 g smör
1-2 dl sukrin (beroende på hur söt du vill ha den)
3 ägg
300 g finrivna morötter
0,5 dl kokosmjöl
3 dl mandelmjöl
2 tsk kanel
1 tsk pepparkakskryddor

Frosting
25 g smör
250 g naturell färskost
2,5 msk sukrin
1 tsk finrivet apelsinskal
2 msk pressad apelsin
1 krm vanilpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst och blanda därefter ner äggen. Vispa till en jåmn smet och rör därefter ner de finrivna morötterna. Blanda mjöl och kryddor för sig och rör sedan ner med övriga ingredienser. Häll upp kakan i en rund form, ca 24 cm i diameter och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan kallna helt innan du brer på frostingen.

Smält smöret till frostingen och låt svalna. Rör ner färskosten och därefter resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet. Bred över kakan och ståll in i kylen. Låt kakan stå framme  en stund i rumsteperatur innan servering. Den smakar mer och godare då.

Energi innehållet varierar något beroende på hur många bitar du väljer att dela kakan i.

1 bit (8 bitar kaka)
Fett 30 g
Protein 8 g
Kolhydrater 5,6 g
Kcal 332 kcal

1 bit (10 bitar kaka)
Fett 24,5 g
Protein 6,4 g
Kolhydrater 4,5 g
Kcal 265 kcal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...