Juligt LCHF/paleo knäckebröd

december 21, 2013 i Baka, Recept

Receptet kommer från Madbanditten. Om ni inte besökt hennes blogg tidigare rekommenderar jag den varmt. Originalreceptet är utan brödkryddor, men jag adderade dessa för att få till julsmaken :) Jag ville även göra lite snyggare bröd, så jag fördelade smeten i runda formar. Överkurs check 😉

Till 30 runda knäckebröd behöver du:

2 dl hela linfrön
1,5 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
(1 msk brödkrydda)
1,5 tsk salt
1,5 dl vatten
1 ägg

Blanda ihop alla ingredienser och låt svälla en timme. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och fördela sedan smeten i formarna. Tryck ut och jämna till med en sked.  Grädda ca 1,5 timme i 125 graders ugn.

  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...