Kroppen gillar förändring

november 13, 2013 i Hälsa, Träning

Va? Brukar man inte säga tvärtom? Att kroppen gillar rutiner? Visst gör den det, det beror lite på vad det gäller – men när det gäller träning (och kost) är det bra att ibland överraska och förändra.

När det kommer till träningen gäller det att hela tiden utmana sig själv. Våga lyfta lite tyngre varje gång, eller pusha sig att göra några fler reps, öka ett set, eller öka TUT (time under tension). Check, det gör jag med 3-6-9. Vad jag är dålig på, är att variera övningar. Kör samma månader i sträck! Satt i helgen och ändrade lite i träningsupplägget. Gjorde ett 3-split som jag alternerar på vecka två veckor. I måndags stod ben på agendan och istället för att köra mina sedvanliga RDL med skivstång körde jag en-bens RDL med kettlebell. Bytte även ut mina front squats mot sumo front squats. OMG – i dagarna två har jag lidit av en träningsvärk i baksida lår, rumpa och insida lår, som inte är av denna värd! Små, små förändringar som gör STOR skillnad. Efter mina RDL och squats körde jag lite benpress innan jag avslutade med enbensutfall på bänk. Värsta övningen ever, men ändå rätt skön:D  

Vad gör du för att inte fastna i samma hjulspår när det gäller träningen?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...