Äntligen blir lågkolhydratkost rumsrent!

september 24, 2013 i Hälsa

– Det viktigaste resultatet tycker jag är att vi inte hittat några belägg för ökade hälsorisker som en följd av lågkolhydratkost, säger Jonas Lindblom som är projektledare på SBU… – Vi har inte hittat något stöd i forskningen för att lågkolhydratkost skulle leda till sämre hjärthälsa eller ökad dödlighet…

Ingen har väl missat SBU:s rapport om lågkolhydratkost och mat vid fetma? Äntligen blir lågkolhydratkost rumsrent! Själv hoppas jag att de som varit skeptiska till denna typ av kost nu vågar ta steget fullt ut och ge det en chans. Vare sig man vill gå ner i vikt eller inte har man allt att vinna på att gå över till en lågkolhydratkost. Är man fortsatt rädd för mättat fett (vilket är helt onödigt) kan man välja andra fettkällor, som oliv eller rapsolja, avokado, nötter och frön.

Studien visar på att låkolhydratkost

  • Är den effektivaste metoden för viktnedgång
  • Hälsovärden som kolesterol förbättras
  • Inte har något samband med ökad risk för hjärt och kärl-sjukdom

Man kan ju hoppas på att lightprodukter och nychelhålsmärkningen går i graven, som en skön spin off på detta. Själv fortsätter jag äta smör, kokosfett, ost och kött med fortsatt gott samvete 😀

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...