Paleo treats med mandelsmör och nötter

juni 30, 2013 i LCHF Godis, Paleo, Recept

Testade lite nya treats, godisar, energibollar – vad man nu vill kalla dom. Den chokladedoppade varianten kommer undan som godis, i och med den söta smaken från chokladen. De två andra är av annan karaktär – så förväntar man sig godis och söt smak blir man nog besviken. Anyways, såhär gjorde jag bollarna:

Till ca 15 st går det åt:
1/ dl pistagenötter
1/2 dl cashewnötter
1/2 dl hasselnötter
3 msk riven kokos
70 g mandelsmör
2 tsk kokosfett
1 krm flingsalt
ev. 1 msk vatten
(smält choklad, rostade sesamfrön, riven kokos eller hackade nötter till garnering)

Grovhacka och  torrosta nötterna ca 5 minuter i 200 graders ugn. Ta ut och låt svalna helt. Blanda därefter ihop nötterna med resten av ingredienserna. I och med att nöthacket är ganska grovt går det inte att rulla till bollar i handflatorna, utan man får lixom forma och  trycka ihop dom till bollar. Det går absolut lättare om händerna är rejält fuktade med vatten 😉 Vänd dom  därefter i önskad garnering. Chokladfrostingen gör som sagt att det blir mer godis av bollarna, kokosen blir ett mellanting och sesamgarnityren smakar mest nyttigt.

För variation kan man ta andra nötter, och tillsätta lite vanilla bourbon i smeten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...