LCHF broccolipaj med bacon och ädelost

juni 5, 2012 i Paj, Recept

20120605-193348.jpg

Inspirationen bara flödar och jag kommer på en massa smarriga middagar. Som denna typs. Hoppade pajdegen denna gången, men vill du ha deg kan du använda dig avnull receptet.

Till 4 port behöver du:

150 g bacon

1 broccoli (250 g)

4 ägg

1 burk kesella (250 g)

1 dl grädde

1 vitlöksklyfta

75 g ädelost

svartpeppar, salt

Stek bacon knapriga.  Dela broccolin i små buketter. Lägg dessa i en pajform. Dela baconet i mindre bitar och lägg ovanpå broccolin. Blanda ägg, kesella, grädde i en bunke. Pressa i vitlöksklyftan och rör runt. Ta några varv med svartpepparkvarnen och salta lite.  Häll sedan äggblandningen över broccolin. Dela gorgonzolan i kuber och fördela dessa jämnt över pajen. Tryck till lätt, så att inte för mycket är ovanför ytan. In i varmluftsugn i 20 min på 225 grader. Låt svalna lite innan du skär upp den, så den hinner sätta sig. By the way, jag valde en väldigt mild ost (gorgonzola) så ostsmaken blev väldigt svag. Nästan för svag.

Funkar till  kyckling/lax/fläskfilé.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...