En nyttigare majonnäs och lite träningsbabbel

Heeej! Längesedan sist! Har jobbat på en ny månadsmeny för Matdagboken, provat nya recept, tränat och spenderat helgen med min systerson <3. Så jäkla rolig! Snart sju år och hjärnan full med galna tankar och ideér.

Anyways, har länge funderat över om man på något sätt kan göra en nyttigare majonnäs. På bilden ovan provade jag att göra en majjo på 50/50 av kokos- samt rapsolja. Blev riktigt bra! Tror till och med att man kan öka kokosoljan något, vilket ska testas framöver. Minns att jag körde 100% kokosolja i somras, men den stelnade såklart i kylen och blev mer som ett slags kokossmör. I och för sig gott det med 🙂

Träningen går än så länge bra 😀 Gick idag in på vecka två och gjorde mitt andra benpass. Det känns fortfarande overkligt när man tänker på att man ska köra 300 benbpressar och 300 reps för baksida ben – men på något sätt tar man sig igenom det. Såhär såg dagens pass och repsantal ut:

A1.Benpress 50-40-30-20-10
A2. Sittande hamstring curl 50-40-30-20-10

B1. Benpress 10-20-30-40-50
B2. Baksida lår/rumpa i multi hip machine 10-20-30-40-50

Det dröjer inte många set innan man får ta hjälp och ”lyfta” ut benen från benpressen hahaha! Fortfarande ingen mjölksyra att prata om, vilket jag tackar kosten för, men jobbigt som sagt att lyfta benen högre än 10 (hmm kanske 20) cm över marken. Har sett att många sneglar på mig under passet och antagligen undrar what-the-f jag håller på med  mohoho!

De pass som gjort ondast och gjort sig påminda i både en och två dagar efter är biceps/triceps och axlar. Testade igår en axelöving jag aldrig gjort förut, men som jag garanterat kommer fortsätta med. Jag har väl sagt att jag haft lite svårt för att hitta en övning för baksida axlar som verkligen känns – och där jag inte använder ryggen eller (gud bevare) trapzen för mycket?!  Sätt dig på bänken, luta dig framåt och kör hantellyft åt sidorna! Faaaantastisk!

Imorgon är det dags för ännu ett intervallpass. Förundras över hur dålig kondition jag har – eller är det kanske inte fel på konditionen, utan skulle kanske behöva mer raketbränsle (eller bränsle överhuvudtaget?) innan dessa pass. Ni som äter (väldigt) begränsat med kolhydrater – vad gör ni för att ”ta er igenom” era pass? Tips och trix tages tacksamt emot.

Over and out för idag. Ska fixa ihop morgondagens matlåda som blir blomkålspizza med pizzasallad. För j-a gott! Hur gör ni? Tar ni med lunchlådor eller äter ni ute?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 reaktioner till “En nyttigare majonnäs och lite träningsbabbel

 1. Jag har tidigare kört train low compete high när jag har tävlat i olika multisporttävlingar. Har fungerat väldigt bra för mig. Jag har då sett till att få i mig mer kolhydrater (bra kolhydrater inte pasta direkt 😉 )kvällen innan tävling och ätit bananpannkaka med mandelsmör, bär och nötter till frukost. I slutet av tävlingen när jag behöver energi har jag tryckt en banan eller liknande för att få en kick sista biten.

  Jag har en fråga till dig som testat så mkt inom träning och kost 🙂 Jag har alltid varit en tränad person och kört många pass i veckan ca 6-7. Sedan 10 månader tillbaka så är jag mamma och tiden till dessa pass finns så klart inte. Men jag får i allafall ihop ca 3 -4 pass per vecka. Nu behöver jag bara det sista ”rycket” vad är ditt tips för att få bort det sista lilla extra runt magen? Det är inte mycket, men det ska bort och det är svårt! Har kört periodisk fasta i en månad nu och det fungerar rätt bra. Kanske ska jag hålla i det ett tag till?

  1. Kan va lite kolhydrater som fattas, det eller energi överhuvudtaget. Tycker att det funkar att styrketräna på fastande mage, men intervallträna…don´t think so 🙁
   Få bort det där lilla sista är alltid lika roligt 😉 Skulle tippa på en kombo av HIIT-träning och mindre mat och inga utsvävningar hahaha. Trivs du med periodisk fasta så kör på, får du inte de resultat du vill ha får du ju bara testa ett annat upplägg. Go girl!

 2. Håller verkligen med, styrketräning i kombination med peridosik fasta fungerar jättebra, men intervaller är no no! Jag tror på att öka kolhydraterna vid rätt tillfälle. Hur fungerar det för dig med PWO och hur lägger du upp det inför träning? Äter du något direkt innan passet och direkt efter?

  Jag trivs bra med periodisk fasta, förutom att jag älskar frukost och att energin är tok slut innan det är dags att bryta fastan. Antagligen måste jag dra ner på portionerna för att nå dit jag vill och precis som du skriver köra HIIT. Men det är ingen lätt match, jag behöver energin för att fixa vardagen. Att fasta och dra ner på portionerna i kombination med att hålla humör och energi på topp för att fixa dagarna med en aktiv 10 måndaders dotter, träning och allt annat fix och trix är en knivig ekvation hahaha! Ikväll ska jag köra ett pass GRIT (HIIT), sist jag gjorde det hade jag förmodligen för lite kolhydrater i kroppen för att orka prestera hela passet. Kanske bör jag testa lite PWO inför GRIT-passen och mindre kolhydrater de andra dagarna…eller bara leva i nuet, njuta av min lilla familj och vara sjukt nöjd över hur stark och tränad jag faktsikt är…sluta tänka på minsta detalj i kost och träning hehe 😉

  1. Tar alltid EAA innan träning. Whey och kolhydrater efter styrka, inget efter intervallerna. Sedan äter jag frukost en timma efter avslutat pass. Mer kolhydrater (men inte mycket mer) de dagar jag tränar ben, rygg/bröst. Svårt att sia om läget än – får utvärdera om en månads tid.

   Jag tycker att du ska leva livet och vara nöjd med hur du är just nu! Det är lätt att grotta ner sig i detaljer runt kost och träning (och det finns en tid och en plats för detta) men det gäller även att hitta en balans runt allt annat som ska hinnas med. Du verkar vara en härlig människa med mycket energi och styrka 😀 Njut av det du åstadkommit och njut av din lilla familj! Kram på dig!

 3. Tack för fina och kloka ord! Självklart ska jag njuta, men det är så svårt när man identifierar sig som en ”träningsmänniska” med flera pass i veckan! Men kvalité framför kvantitet och där i mellan vara en morsa med mycket energi! Det får bli mitt nya motto 😀 Roligt att följa dina expriment, keep up the hard work!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *