Utan sötningsmedel och tillsatt socker! Sötman kommer från en banan. Gjorde rabarberglass igår och då blev det lite kräm över, som idag blir till dessert. Bara till att varva rabarberkräm med kokosgrädde och granola. Så gott så gott så hälften vore nog!
Du behöver :
150 g rabarber
75 g jordgubbar (frysta)
Kanel
Kardemumma
1 mogen banan
Kokosgrädde
Granola
Skölj rabarber och skär i cm tjocka skivor. Lägg rabarber och jordgubbar i en kastrull. Tillsätt lite vatten och låt koka upp. Låt småputtra på svag värme tills rabarbern mjuknar. Mosa bananen och blanda ner i krämen. Krydda med kanel och kardemumma.
Tag från värmen och låt svalna. Mixa med stavmixer för helt slät konsistens om så önskas. Enjoy!

Gillar verkligen att du gått ifrån sötningsmedel i dina recept och istället använder naturliga sockerkällor. 🙂 Fast var kom bananen in i bilden? När krämen kallnat och ska mixas?
Klantig jag är 😀 Receptet är uppdaterat, tack för infon!