Mjölkprodukter från får och get

Instapic från LCHF butiken i Malmö (Arlöv) Nu säljer de såklart inte dairy products via nätet, utan man får åka till den faktiska butiken 🙂  Mjölkprodukter från får och get, ta-daaaa! Gladast är jag ändå för yoghurten. Undrar så hur den smakar.

Om man väljer bort grädde, créme fraiche, keso och andra mjölkprodukter blir man något mer begränsad i sin matlagning. Kanske att detta bara är en vanesak, ett nybörjarproblem? Oavsett gör den här yoghurten mig lycklig, då jag tycker att den ger mig lite mer valmöjligheter. Den kan ersätta keso när jag gör bröd och scones, jag kan göra en kall sås och förhoppningsvis även använda den i matlagning så som gratänger, pajer etc.

Varför mejerier från get och får, men inte från kon? Har börjat på ett lååångt inlägg om detta, men i korthet kan man sammanfatta det såhär:

 • Get/fårmjölk innehåller mer av kaseinet A2 (komjölk A1, vilket sägs öka risken för åderförkaklning, cancer och autoimmuna sjukdomar)
 • Get/fårmjölk är inte homogeniserad
 • Get/fårtmjölk innehåller mer MCT (medellånga fettsyror, vilka används främst som energi och inte lagras som fett).
 • Get/fårmjölk har antiinflammatoriska egenskaper

Känns helt enkelt som ett sundare alternativ! Ju mer jag läser om mjölkprodukter från kor, desto tveksammare blir jag till använda produkter från dessa. I alla fall i någon större utsträckning. 

Får se om jag hinner ta mig till butiken idag och införskaffa lite proviant. Smaktest utlovas 😀

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 reaktioner till “Mjölkprodukter från får och get

 1. De der produkter fra Knuthenlund smager i min mund – fantastisk- men de er lidt pricy :0( men elsker fåre/gede produkter og prøver at erstatte alle mine komælksostevaner ud med dem – har nemlig psoriasis der jo er en auto immun sygdom og ved at komælk ”trigger” huden og vægten :0) God fornøjelse

  1. Ja visst kostar det lite, men är väl värt det! Helt rätt av dig att ge upp komjölk! Märker du skillnad på din hud när du gått över till get/fårmjölk?

 2. Spännande produkter!!! 🙂
  Synd att jag inte bor närmare Malmö!! 🙂 Ska kika om de finns i någon butik närmare mig.. eller om man kanske kunde beställa?! 🙂

  1. Tyvärr går det inte att beställa på nätet 🙁 Men, det finns ett annat märke, Dalspira som gör mjölkprodukter av get som levererar uppåt i landet. Det kanske kan vara något?

   1. Har tyvärr inte sett dem heller…. eller jo, köpte faktiskt får/get-yoghurt i en utländsk kvartersaffär i Halmstad när jag bodde där…. kanske där jag får börja leta igen 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *