Nyttigt, men äckligt

Det här tänket jag har, att tanka rätt och fylla på med rätt bränsle ledde mig in på den här rackaren. Sardinen är en sjukt nyttigt liten fisk. Mycket omega-3 och minimalt med gifter. Ju mindre fisk, desto mindre tungmetaller och gifter. Har inte hittat färska eller frysta (går det överhuvudtaget att få tag på våra breddgrader?) så jag landade i den här burken av sardiner dränkta i olivolja.

Hm…Det var varken en sexig syn eller doft när jag öppnade burken, men skenet kan ju bedra. Eller inte ha ha ha. Det här var sannerligen ingen smaksensation. Försökte mig på att göra en variation av gubbaröra för att kamouflera smaken av sardinerna (hackat ägg, mosad avokado, dill och gräslök) men alltså nä, det där var ingen hit alltså.

Äter ni sardiner? Eller är det sill och makrill för hela slanten?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 reaktioner till “Nyttigt, men äckligt

  1. Makrill går lättare när man är i rätt mode 😉
    Har för mig att jag vräkt i mig färska, grillade sardiner när jag bodde i Grekland. Mkt gott 🙂

    1. Åt mycket makrill på burk tidigare, men precis som du säger går man kolla innehållsförteckningen. Nu för tiden blir det nästan alltid rökt makrill. Tycker det är godare.

  2. kendte engang en kok der blendede sardiner i både pestoer og saucer for at give dyb umami og saltsmag?? bare et forslag til at få dem ned uden af kløjs i dem ;0)

  3. Vet ni hur det ser ut med bisfenol i dessa burkar? Jag mailade ica om deras makrill i konserv, och fick då kontakt med producenten som skickade mig deras cert att de nu tagit bort bisfenol i deras konservburkar! Bra bra! Men frågan är om de övriga producenterna är lika duktiga?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *