Hallonpannacotta med Stevia

Här kommer det godaste receptet ever! Det är lite modifierat. Brukade göra en cheescake på detta recept med botten och vanligt socker. Nu utan botten och med Stevia istället. Har inte kommit på originalreceptet själv, så det ska jag inte ha cred för. Anyways, här kommer det.

Det är beräknat till 5-6 port

Hallonpannacotta med Steviasocker

3 gelatinblad

3 dl grädde

0,5 msk Steviasocker

200 g hallon, frysta funkar

200 g philadelphiasost (jag brukar köpa Wernersons, för i den finns inga e-ämnen)

Mörk choklad minst 70 %

Några hallon till dekoration

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde och stevia. Lägg på locket och ta bort från spisen. Låt dra med lock ca 10 min.

Mixa de halvtinade hallonen med stavmixer. Rör ner philadelphia osten i hallonen. Blanda ordentligt.

Ta upp gelatinet ur vattnet och krama ur dom. Blanda ner i grädden. När det är gjort, blanda ner hallonblandningen i grädden. Häll upp i glas och ställ kallt i minst 3 timmar.

Smält chokladen. I micro eller vattenbad. Häll upp den smälta chokladen i en liten sprits och, och spritsa ut chokladen i ett mönster (kolla bilden så fattar ni) på bakplåtspappersklädd plåt.  Ställ i kyl så den stelnar.

Garnera pannacottan med lite bär och chokladflarn precis innan servering.

Sanslöst, sjukt gott!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En reaktion till “Hallonpannacotta med Stevia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *