Helkroppsprogram 1

Aj aj aj. Någon kommer ha ont i kroppen imorgon…Speciellt i armar och rygg. Körde ett av mina nya program idag – kommer alternera mellan 2 olika- idag var det program 1. Det gäller ju att inte gå ut alltför hårt när man lägger till nya övningar, så jag tog det lite lugnt på vissa, men känner att jag kunde tagit i mer på andra.  Anyways, here it is:

1A.Knäböj– ben, rumpa

1B.Push up – bröst

2A.Enarmsrodd på bänk – rygg

2B.Benpendlingar – mage

3A. Hantel step up på bänk – ben, rumpa

3B.Axelpress med hantlar – axlar

4A.Ryggresning med skivstång – ländrygg

4B.Situps med viktplatta – mage

5A.Tricepspress med skivstång – triceps

5B.Hammarcurl – biceps

Jag gör 3 set av varje och mellan 8-10 reps nu i början. Målet är sedan 5 reps och 3 set. Jag gillar detta upplägg att man delar in övningarna i ”stationer”. Ovan har vi 5 stationer. Börjar på station 1. Alternerar mellan 1A och 1B – 3 sets innan det är dags för station 2. Why? Sparar mycket tid på detta plus att pulsen håller sig högre än i ett ”vanligt” styrkepass. Jag gillar ju  att ta i och bli lökig 🙂

På fredag är det dags för program B. Jag ska lägga upp det, men inte just nu. Håller på att läsa Uffe Ravnskovs bok null Har bara lite kvar, sen kan ni räkna med en sammanfattning på den. Här kommer en liten teaser: Folk blir lurade att äta kolesterolsänkande medicin s.k statiner, och ju mer man läser om vad statiner gör, desto mer mörkrädd blir man!

Dags för te och cocosfett. Lite Uffe R på det å  jag e hemma!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 reaktioner till “Helkroppsprogram 1

 1. asså man blir ju sjukt taggad av dina inlägg… Har redan gjort den goda grytan och tvingat mig själv hålla ut 20 min på löpbandet haha.
  Synd att jag är sjuk nu när ni kommer till Lund imorrn…
  Ha en bra dag!
  //Emmely

 2. Hej Sockertjocken!
  Magrutor är svårfångade, jag vet..
  Det sista fettet som försvinner är tyvärr det man har på magen, iaf för män, det har jag lärt mig den hårda vägen.
  Vill inte låta negativ men enda chansen att få en glimt av dem är att bränna bort fettet som skymmer dem.
  Det är Du säkert medveten om.
  Men att bränna fett med styrketräning är ju nästan som att klippa en gris, mycket väsen och lite ull..
  Det jag tror Du måste göra är att lägga mer krut på lång lugn löpning.

  Mvh
  Micke

  1. Hallå!
   Japps, jag är helt införstådd med att jag måste bränna bort fettet för att rutorna ska titta ut. Men, jag vet inte det här med lång konditionsträning…Varför inte ett korta men intensiva konditionspass istället? Jag menar man bränner ju lika mycket kcal, vilket som. Jag vill ha alla synpunkter och tips jag kan få, så bara bring it on:)

 3. Hallå!

  Långa lugna löppass bränner mer just för att man håller på längre än vad man gör med korta intensiva styrkepass.
  Man får köra ett riktigt styrkepass för att bränna lika mycket som en timma lugn löpning gör.

  Micke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *