Kombucha

Kombucha

Har verkligen fått smak för kombucha! Det är en fermenterad dryck gjord på te som (oftast) smaksätts med frukt eller fruktjuice. Det är förhållandevis dyrt, 35 spänn för en flaska som innehåller 2,5 dl. Nu är det ju så att man kan göra detta alldeles själv, men man behöver bara en starkultur – en kombuchasvamp  (scoby). Är sugen på att skaffa mig en liten scoby 😀 Är det någon som provat att göra egen kombucha?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 reaktioner till “Kombucha

  1. Jag är inne på min andra sats kombucha om 3 liter 🙂 Har fått 2 små scobys så nu har jag 4. Hoppas bebisarna blir tjockare bara 🙂 Det är gott, smakar lite som öl/cider/vinäger som jag inte annars gillar men tycker denna är god.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *