Carb nite

 

What is?
Kortfattat är det en cyklisk ketogen diet som går ut på att man äter en strikt lågkolhydratkost under sex dagar, för att sjunde dagen ladda med snabba kolhydrater.  Inledningsfasen har en något längre startsträcka, så första gången man gör det här är det nio dagar keto (max 30 gram kollisar per dag) för att på den tionde dagen göra en rejäl carb load. Den tionde dagen börjar man som vanligt med en frukost bestående av fett och protein för att senare under dagen gå över till de snabba kolhydraterna.

Varför vill man göra det här?
Jag snubblade över carb nite då jag samlade på mig info om  vilka bieffekter en alltför strikt lågkolhydratkost över lång tid kan ge. Kroppen nedreglerar vissa funktioner när man utesluter kolhydrater  så för att bibehålla dessa samt dra nytta av de tillväxtsignaler insulinet har på muskeltillväxt tänkte jag prova det här. Med skräckblandad förtjusning får jag väl tillägga. Programmet utlovar att man kommer tappa drastiskt i kroppsfett och öka (eller i varje fall bibehålla) muskelmassa.

Enligt Kiefer kan man äta vad skit som helst (förutom transfett och sötningsmedel) när det är carbnite. Tänk pizza, pasta, kakor, bröd, glass….Hellre dör jag! För min del får det bli sushi, potatis och möjligtvis en glass om jag orkar.

Killar har inga begränsningar när det är carb nite. Dom kan gå all in! Som tjej har man lite andra förutsättningar och möjligtvis behöver man ha lite mer ”kontrollerade” refeeds. Vi får se. Spännande är det i alla fall. Och otäckt. Fast mest kul hahaha. Nu ska jag kolla på Kiefers träningsprogram och se om det kan vara något. Började förresten projekt carb nite idag – så om nio dagar är det fest 😀

Översta grafen förklarar hur hormonerna påverkas om man bara äter low carb och den undre visar vad som händer när man carb nite:ar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 reaktioner till “Carb nite

  1. Så jäkla spännande det ska bli att se dina resultat! Jag funderar också på att prova då jag under en längre tid snittat under 10 gram kolhydrater per dag. Men det är med lite skräckblandad förtjusning och på mina carb nite så skulle det inte bli något som innehåller gluten, that’s for sure!

    1. Ja det ska bli intressant det här! Min erfarenhet är den att att man inte går ner mer i vikt (tjejer) när kolhydraterna hela tiden minskas. Mindre kolhydrater brukar även betyda mer protein, vilket blir både dyrt och onödigt. Vi får se om lösningen heter carbnite 🙂

  2. Hur länge råder han att man ska äta på detta sätt eller ses det mer som ett sätt att äta forever liksom?

    1. Man kan hålla på länge 😀 Han rekommenderar max 6 månader (om jag minns rätt), men förstår inte riktigt varför. Jag ska ge det några månader 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *