Saltsyratest

Har ni testat det här? Man blandar 1 tsk bikarbonat med ett litet glas vatten och detta ska intas på fastande mage first thing in the morning. Bikarbonaten ska reagera med saltsyran i magen.  Rapar du har du en tillräcklig produktion – om inte, mindre bra.

Det går att öka produktionen genom att dricka något surt innan huvudmåltiderna, ex vatten med citronjuice eller äppelcidervinäger. Om detta inte hjälper  finns det kosttillskott som ökar produktionen, exempelvis HCL plus.

Vad man också ska tänka på är att inte dricka till maten, då detta spär ut magsyran ytterligare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 reaktioner till “Saltsyratest

  1. Jo har testat det med mindre bra resultat….min matsmältning är uppåt skogen , tydligen har jag problem att smälta både protein, kolhydrater och fett och då äter jag ändå matsmältningsenzymer, dricker vatten med citron och äppelcidervinäger och tar ibland saltsyratabletter. Känner att jag vill vara försiktig med saltsyretabletterna men kanske jag bara borde köra på eftersom jag uppenbarligen inte har tillräckligt med saltsyra. Sen vet jag ju att besvären antagligen beror på mina trötta binjurar.. Frustrerande när man tycker man gör så mycket redan och äter en bra kost + kosttillskott men när kroppen lätt lpser sig i det sympatiska nervsystemet och stresstoleransen är låg så lär det ju ta längre tid att balansera upp kroppen.

    1. Trist att höra att binjurarna är trötta. Viktigt att varva ner och hamna i det parasympatiska nervsystemet vilket är lättare sagt än gjort.
      Vad gäller matsmältningen hade jag testat kombinationen HCL och matsmältningsenzymer.

  2. Tak tak for det her indlæg. Jeg tog bikarbonat testen og ræbede ikke… havde HCL kapsler liggende fra england som jeg ikke havde taget hul på. Købt på et tidspunkt hvor jeg mistænkte at jeg ikke havde nok mave syre, men turde ikke tage dem af frygt for at så have for meget. Nu tager jeg dem og what a difference. Meget bedre fordøjelse <3 Takker lige igen 😀 for dine kloge råd!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *