Kollagen som kosttillskott

Collagen-Infographic

De flesta som använder sig av kollagen eller gelatin gör det främst på grund av värk och dåliga leder. Själv tänkte jag testa det här och se hur det påverkar hår, hud och naglar. Trots bra kost är mitt hår ganska torrt och naglarna är smått räfflade.  Detta även då jag periodvis laborerat med zink och b-vitamin (utan resultat). Har även väldigt torr hud och både spänst och elasticitet kunde varit bättre, vilket jag hoppas att kollagenet ska bidra med. Att det ska hjälpa till att jämna ut fina linjer kan ju även vara intressant nu när man passerat de 40 😀

Kollagen återfinns även i benbuljong och är såklart att föredra då det även innehåller viktiga mineraler. Pulver på burk är dock ett smidigt alternativ och ett bra komplement till benbuljong.

Pulvret löser sig i både varmt och kallt vatten och är helt smaklöst vilket gör det enkelt att blanda med både mat och dryck.
Ska bli intressant att se om jag kommer märka någon skillnad. Ger det minst en månad innan jag utvärderar.

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 reaktioner till “Kollagen som kosttillskott

  1. Lycka till! Annars får du testa Pantogar, det ger fantastiskt resultat. Nu är det Öljäst tabletter så det kanske inte passar din diet, men det ger verkligen mycket synligt resultat…..

  2. Jag kokat egen benbuljong och dricker 0.5 dl med en extra tesked gelatin i. Har gjort det i ett par veckor men behöver längre tid för utvärdering. Min Crock Pot är perfekt till buljongkoket ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *