Stoppa Alzheimer nu!

Det här är en viktig bok! Boken handlar till stor del om hur man tror att neurodegenerativa sjukdomar uppstår och hur vi genom medvetna val som kost, tillskott, kännedom om toxiner i vår omgivning kan påverka och minska sannolikheten att utveckla dessa sjukdomar.

Genom att äta en kost med lite kolhydrater, äta mycket mättat fett – speciellt mättat fett i form av kokosfett, MCT olja och smör bygger man en bra grund.Att undvika socker och stärkelse är lika självklart.

Ett kapitel hanlar om hur viktig god tandhälsa är och att en dålig sådan sätts i samband med både Alzheimers och Parkinson. Fick en mindre panikattack när jag läste om rotfyllningar och hur de till varje pris bör undvikas (ligger inne med en sådan).

Att kokosolja är bra visste jag redan innan, men min uppfattning har gått från bra till magiskt! Det verkar anti-inflammatoriskt, funkar som solkräm, hudkräm, bildar ketoner så hjärnan kan få det bästa bränslet. Själv ska jag se till att öka på kokosfettet både i kosten, men även i den dagliga hygienen. Idag använder jag det som hud/ansiktscreme, men nu ska det även ingå I min dagliga tandhygien J Hört talas om oil-pulling? Ett bra komplement till den vanliga tandborstningen.

Som sagt, en viktig bok med hjärnhälsa i fokus!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 reaktioner till “Stoppa Alzheimer nu!

 1. Ja nog är kokosolja eller MCT bra för att energiförsörja en hjärna som redan är påverkad av Alzheimer. Det viktiga är att få bort alla tungmetallerna från lever och hjärna så levern klarar av jobbet att rensa ut tungmetallerna, Det kan göras på flera sätt men organiskt svavel i form av vitlök, broccoli och gul lök är bra. Alternativt kan man ta MSM som tillskott och då gärna i kombination med alfa liponsyra och extra C-vitaminer. Det förbrukas mer C-vitaminer av någon anledning som jag inte riktigt förstår.

 2. Jag gör min egen tandkräm av kokosolja och bikarbonat+smaksättning med eterisk olja. Kanonbra och man slipper allt konstigt jox som finns i köpetandkräm;)
  Hälsningar Annica

  1. Det låter som ett bra alternativ. Själv testar jag nu märket Kingfisher och är väldigt nöjd! Både smakar och känns som tandkräm. Ska testa oilpulling nu när jag kommer hem.

 3. Takk for boktipset, boken er bestilt 🙂 Som sykepleierstudent synes jeg all litteratur om andre synsvinkler på sykdom er meget spennende! Jeg er en trofast lchf’er, men innen sykepleien/helsevesenet er ikke dette anerkjent og blir sett på som farlig. Det bryr ikke jeg meg om men kan bli frustrert over uvitenheten og uviljen mot å sette seg inn i hva det faktisk er. Vi får håpe det går fremover etterhvert, også innen helsevesenet.
  Vennlig hilsen Kristin

  1. Hej Kristin!
   Tror att nästa generation sjuksköterskor kommer ha en helt annan syn mellan sambandet kost/sjukdom framöver. Kul att du är med och bidrar till detta 😀
   Ja man måste våga öppna ögonen, bilda sig egna uppfattningar och inte lita blint på vad vi blivit lärda.
   Hurra för dig, och varmt lycka till med utbildningen!
   Hoppas du kommer gilla boken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *