Lägesrapport från Kap

Hellu Sweden! Hur är livet? Här är det bara bra.  En dryg vecka har gått sen vi kom hit och man har hunnit bilda sig en uppfattning om ön. Vad jag inte insett tidigare var att det blåser här nere, rejält och oavbrutet. Vi pratar ingen liten ljum sommarbris nu, utan en stark ganska kylig vind. Vissa dagar är såklart bättre än andra, men överlag blåsigt! Det betyder att om man ligger i skuggan (som jag har gjort eftersom jag inte har någon solkräm) så dör man frysdöden! Det håller inte. Det är även omöjligt att vara i gassande sol, utan någon typ av skydd, så idag fick jag krypa till korset och tubade mig med Fantastic´s kemiska solskyddskräm. Nasty.

 Annars är det inte alltför mycket action, precis som det ska va. Dagarna spenderas vid poolen med näsan i en bok. So far har jag gått igenom “Fettfrälst”, “Stoppa Alzheimer nu”, “Jaget och missbrukaren” och “Skapa din framtid”. Är halvvägs in i “The paleo manifesto” och är helt kär i den. Vissa böcker bara talar till en – den här är ett sådant exempel! Känner mig om möjligt ännu mer motiverad till att fortsätta på inslagen bana vad gäller kost och träning. Med vissa förändringar vad gäller båda.

Även om jag gillar att göra ingenting, så är det även fett nice att få röra på sig! Jag mår helt enkelt inte bra när kroppen inte får jobba. Det gick fem dagar, sedan började googla på vilka hotel som hade gym. Hittade ett i närheten, vilket visade sig  ingå i samma kedja som det hotellet vi bor på! Hade inga höga förväntningar när jag gick dit- vilka besannades när jag kom in. Skulle fota, men det kändes inte riktigt lägligt att ta upp mobile och göra det 😀 Får se om jag lyckas vid senare tillfälle. Skit samma, jag fick köra lite squats och deadlifts,  militärpressar och bänkpress. Var mest skönt att få använda kroppen!

Kvällarna bjuder på (hyfsat) god mat. Har testat olika restauranger varje kväll, med varierande kvalitet. Något man ska äta här (and I do) är fisk och skaldjur. Det är dom sjukt bra på! Grönsaker däremot är en annan femma. Då de importerar typs allt (utom fisk, skaldjur) är tillbehören, i mitt fall  grönsakerna alltid bedrövliga. Får ofta en mix av vad som känns som  tjockt over kokta Findus grönsaker,  alternativt en sörja av kokt potatis med zucchini 😀 Är även sjukt billigt med fisk. En grillad tonfisk med ovanstående tillbehör kostar mellan 90-120 spänn.

Hörs snart igen – dags att hoppa in i duschen och göra sig redo för kvällen! Ta-ta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 reaktioner till “Lägesrapport från Kap

  1. Låter lite som när vi var till Egypten…blåsigt värre där med och dåligt med grönsaker. Jag känner mig inte så lockad ännu att åka dit nästa jul/nyår men det kanske blir bättre 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *