Pytt i panna – mixed leftovers

Att slänga mat är något av det värsta jag vet och det händer väldigt sällan i det här huset. Därför ser vår kyl stundtals ut som en knarkarkyl – tom, sånär som på ett par ägg och några glasburkar med stapelvaror. Pytt i panna är ett bra sätt att ta tillvara på mat som håller på att passera bäst före datum.

Det finns inga regler, kylen och fantasin sätter gränserna. Ikväll blev det en pytt på

  • champinjoner
  • zucchini
  • morot
  • blomkål
  • lök
  • vitlök
  • chorizo (utan gluten och nitrit)
  • nötfärsspett

Kryddade med salt, svartpeppar, gurkmeja och chili.

Tar till de traditionella tillbehören, inlagda rödbetor och stekt ägg.

Bon appétit mes amis!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *