Ketostickor

Har ni använt er av sådana här stickor för att mäta om ni är i ketos?  Själv har jag aldrig mätt och har inte riktigt fattat grejen med dom hära stickorna. Efter att ha lyssnat på ett par podcasts med Mark Sisson, Jimmy Moore och en paleo dame (vars namn jag tyvärr glömt bort) förstår jag ännu mindre varför man mäter.

En mörklila färg på ketostixen är vad som eftersträvas. Då är det som bäst. Då är man i full ketos? Faktiskt inte. Vet ni vad det betyder? Att  man producerar ketonkroppar – check! Men det som visas på stickan är att man har ett överskott  av ketonkroppar. Istället för att använda dessa som bränsle, kissar man ut dom.

Man är alltså i ketos, men är inte helt anpassad till fettdrift! Ketos och fettdrift är två helt skilda saker, som gärna slås ihop till en och samma.

Intressant att höra om det är någon där ute som använder stix och isåfall, vad är det ni mäter?

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 reaktioner till “Ketostickor

  1. Kolla in Martinas Health and science, hon kan det där! Hon bloggar även under primalscientista. Defintivt värt att kolla in ifall du är intresserad av ketos xD

  2. Ah tack för det klargörandet! Jag brukar inte mäta men köpte såklart en sån där förpackning stickor när jag var ny på LCHF och ville testa allt 😉 Har på sista tiden kollat någon enstaka gång och förvånats över att jag knappt får utslag ens om jag varit strikt, men det förklarar saken 😉

  3. Meget logisk egenligt, derfor giver det mening at sticksne er mørke om aftenen hvor der produceres flest ketoner i blodet og ikke om morgenen hvor jeg ellers kan måle på mit blod at jeg er i optimal ketose.. jeg bruger dem mest for sjov skyld men måler blodketoner for at være præcis :0) Tak for altid god info på din blog!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *