LCHF lakritsfudge

 

Min syster  kom förbi med en lakritsfudge som hon experimenterat fram i köket (med inspo från marianneslchf). Alltså den var så god, så jag hade kunnat äta  20 stycken på raken. Som tur är hade hon bara tagit med sig ett par som smakprov. Jag tackar henne för detta 🙂 Fudgebitar ska egentligen vara stora och rejäla, men syrran hade gjort söta minibits. Vill du ha XL versionen, så dubbla receptet.

Till 20 små bitar behövs:   
1 dl grädde
20 g choklad
25 g smör
1.5 msk lakritspulver
0.5 tsk sukrin

Koka upp grädde, choklad och smör i en kastrull under vispning. Sänk värmen och blanda ner lakritspulver och sukrin. Vispa runt så allt blandar sig.  Låt blandningen koka ca 15-20 minuter men vakta den noga och rör runt ofta så den inte skär sig! Den ska vara ”glansig” hela tiden. När den tjocknat är den klar. Häll upp i en liten bakplåtspappersklädd form och ställ i frysen ett par timmar.  Dela sedan i önskade bitar och skilj dom åt med papper så de inte fastnar i varandra.

Gott till kaffet, istället för en kaka 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 reaktioner till “LCHF lakritsfudge

 1. De måste jag nog testa nån gång , är ju galen i lakrits 🙂 Gjorde Marianns fudge i julas , gott , gott! Då öste jag upp smeten i knäckformar , blev ju så lagom stora bitar 🙂

  Kram!

 2. Den här var sjukt god! Gjorde den i fredags och den började skära sig precis på slutet så den såg lite läskig ut när jag tog ut den från frysen men smaken var det inget fel på! Nästa gång sänker jag värmen ytterligare och vispar heeeeela tiden. 🙂

 3. Jag testade precis detta, vispade hela tiden och ändå skar det sig mot slutet och blev genomskinligt av smöret. Vad gjorde jag för fel? För låg värme efter steg 1? Vår spis har 1-6 att välja mellan, vad ska jag helst sänka värmen till från sexan?

  Blev besviken att det bara var att hälla ut allt. Såg ju fram emot mina egna lakritsfudge. 🙁

  1. Hej Sandra, det är jag som är ”syrran” i detta sammanhanget, hah! Trist att höra att den skar sig, men ännu tristare att du slängde det! Ska förklara varför om en sekund. Jag hade samma problem med ett det skar sig andra gången jag gjorde fudge. Men jag provade en gång till, och såhär fixade jag problemet:

   Ifall det ser ut som det håller på att skära sig, ta bort från plattan och fortsätt vispa HÅRT tills det får tillbaka den blanka, jämna ytan. Känns din fudge tjock efter det, är den klar!

   Vi har plattor som går från 1-9, och jag körde på 3-4 efter att ingredienserna koka upp. Så kanske är bäst runt 2-3 för dina plattor?

   Och om det oturligt nog skär sig igen, räds icke! Jag stjälpte upp den ”förstörda” fudgen i en mugg och hällde ut smöret som skurit sig. (Easy-peasy eftersom det lägger sig ovanpå.) Kvar blev en tjock, choklad- och lakritssmakade sörja som jag bredde ut tunt på ett bakplåtspapper och stoppade i frysen. När det hårdnat la jag det i en burk och använder det som dekoration när jag gör hemmagjord lakritsglass. De smakar gött, ingen vet att det är failad fudge, och det bästa av allt – slipper slänga mat! (HATAR verkligen det!)

   Hoppas det här hjälper lite ifall du provar på receptet igen – jag hoppas verkligen det, för det ÄR supergott!
   /Stephanie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *