GVT, pistol squats och intervaller

Nyss hemkommen från gymmet. Trycker i mig en pannbiff och en näve nötter medan jag skriver 🙂 Det har varit en bra dag det här. Både mentalt och träningsmässigt. Från att inte gilla GVT går jag nu till att älska det 😀 Är nu inne på vecka två och det innebär 4 reps i tempot 4-1 (4 sek i den negativa fasen) och fortfarande 10 set. Att träna excentriskt är fan det bästa jag vet! Muskelkontakt de lux. Enligt Poliquin är excentrisk träning ett bra sätt att bli starkare på. Jag är beredd att hålla med.

Favoritövningen för dagen blev mina (assisterade) chins med supinerat grepp. Är nu nere på 15 kilo och tempot är det samma som ovan 4 sek upp och en sek ner. Nästa vecka är det 10 kilo, men endast tre reps. Gillar att den känns i hela överkroppen. Till och med i magen. Beror väl på att man spänner magen under hela övningen. Får se om det blir någon värk imon. Om utvecklingen går som programmet förutspår bör jag snart klara att göra unassisted chins. Läääängtar!

Det tråkiga med GVT är pauserna mellan övningarna. Man ska vänta en hel minut 🙁 Men förra träningstillfället kom jag på att man kan ju utnyttja vilotiden till något bra. Som att öva på pistol squats 😀 I torsdags hände det – jag gjorde min(a) första pistol(er)!!!! Klarade 1 pistol per set – gjorde totalt 3, men idag ser ni fixade jag tre pistoler i rad! Det här känns bara bra. Klarar dock bara göra det med höger ben, så nu blir det fokus på väster framöver. Har ni också ett svagare ben och en svagare arm? Jag är typs vänsterhänt (skriver med vänster – gör allt annat med höger) och är starkast i vänsterarmen. Däremot är jag sjukt mycket starkare i höger ben jämfört med vänster.

Avslutade dagens styrkepass med ett kortare intervallpass. 60 sek i lagom tempo och motstånd följt av 45 sek i snabbare tempo med  högre motstånd. Totalt tid – 15 minuter. Det räcker så.

Död,halvlökig sill  ska nu ta och duscha och göra sig redo för att möta hela tjocka släkten som kommer på middag om ett par timmar.

Ha det bäst världen! Hörs imon va?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 reaktioner till “GVT, pistol squats och intervaller

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *