LCHF pajdeg

Jag gör oftast paj utan botten, men ibland behövs det en! Önskar att jag kunde ta åt mig äran för receptet, men det kan jag inte. Vet inte vem uppfinnaren är, men all cred åt denne.

Skalet räcker till en pajform som är ca 24 cm i diameter. Blev inte så hög dock.

3 dl mandelmjöl
0.5 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
50 g smör
1 ägg

Mixa sesamfrön med stavmixer och häll sedan ner mandelmjöl och husk. Blanda. Häll i resten av ingredienserna och mixa till en deg. Tryck ut i pajformen, nagga botten och ställ i kyl ca 30 min. Förgrädda skalet i 200 graders ugn i 8 min.

Ps. Jag har provat att byta ut sesamfröna mot linfrön och tyckte att det blev ännu bättre. Inte lika ”bitter” smak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 reaktioner till “LCHF pajdeg

  1. Men mandel är ingen nöt – det är en stenfrukt. Men man kan ju vara allergisk mot den med. Jordnötter är baljväxter – funkar det?

    1. Det är inte svårare än vad man gör det till. Ovanstående ingredienser är väl mer eller mindre bas i ett LCHF skafferi, och bör således alltid finnas hemma. Visst kan saker och ting ta slut, men då är det ju bara till att gå och handla nytt, eller får man tänka om och laga något annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *