Pannkaksrulle med smak av kanelsnäckor

Det händer inte ofta, men det händer. Att jag vill ha något utöver   
det vanliga till frukost alltså. Oftast består mina frukostar av fisk, skaldjur eller ägg och någon typ av fettkälla  (alternativt bulletproof  coffee) men idag ville kroppen ha något utöver det vanliga.  Så länge som dessa önskemål håller sig  inom ramarna för hyfsat strikt lågkolhydratkost är det helt ok med mig 😉

Den här pannkaksrullen består av
Ägg
Kokosmjölk
Vatten
Pofiber
Fiberhusk
Kardemumma

Fyllningen är densamma som för kanelbullar :
Smör
Kardemumma
Kanel
Vanilj
(valfri sötning för den som vill)

Jag steker pannkakorna gyllene i kokosolja, därefter får de svalna. Rör ihop smöret med kryddorna och brer sedan detta på pannkakan. Rullar ihop till en rulle, skär i bitar och lägger upp på fat. Stör över lite kanel och ev. riven kokos eller hackad mandel och lite sötning om det så önskas.

Man får alla de goda smakerna från kanelbullen, minus bieffekterna av socker, laktos och gluten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 reaktioner till “Pannkaksrulle med smak av kanelsnäckor

  1. Tack för att du påminde mig!!! Detta är en fullkomlig favorit som jag glömt bort! Just nu har jag förätit mig på ägg till frulle, men detta är nam, nam, nam 🙂

  2. Jag steker en grön banan i kokosfett o tar kanel på efteråt, supergott, enkelt, smakar ungefär som en blandning av friterad banan o kanelbulle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *