Pannkaksrulle med smak av kanelsnäckor
mars 17, 2015 i Frukost, Recept
Det händer inte ofta, men det händer. Att jag vill ha något utöver
det vanliga till frukost alltså. Oftast består mina frukostar av fisk, skaldjur eller ägg och någon typ av fettkälla (alternativt bulletproof coffee) men idag ville kroppen ha något utöver det vanliga. Så länge som dessa önskemål håller sig inom ramarna för hyfsat strikt lågkolhydratkost är det helt ok med mig 😉
Den här pannkaksrullen består av
Ägg
Kokosmjölk
Vatten
Pofiber
Fiberhusk
Kardemumma
Fyllningen är densamma som för kanelbullar :
Smör
Kardemumma
Kanel
Vanilj
(valfri sötning för den som vill)
Jag steker pannkakorna gyllene i kokosolja, därefter får de svalna. Rör ihop smöret med kryddorna och brer sedan detta på pannkakan. Rullar ihop till en rulle, skär i bitar och lägger upp på fat. Stör över lite kanel och ev. riven kokos eller hackad mandel och lite sötning om det så önskas.
Man får alla de goda smakerna från kanelbullen, minus bieffekterna av socker, laktos och gluten!
Så smarrigt o smart
😀
Du får gärna dela med dig med mått för ingredienserna! Låter ap-gott!
Mohoho, hemligt hemligt 😀
Tack för att du påminde mig!!! Detta är en fullkomlig favorit som jag glömt bort! Just nu har jag förätit mig på ägg till frulle, men detta är nam, nam, nam
Aen visst! Jag hade själv glömt bort den här gamla godingen men kom att tänka på den när hjärnan gapade efter kanelsnäckor 😀
Jag steker en grön banan i kokosfett o tar kanel på efteråt, supergott, enkelt, smakar ungefär som en blandning av friterad banan o kanelbulle.
Vilket bra tips! Jag är ju väldigt svag för banan så det där ska jag absolut prova!