Naturligt myggmedel

Thailand = med mygg och jag får de sjukaste betten 🙁  Är lite brydd över detta. Har inte hittat  ett myggmedel utan en massa trams. Däremot fick jag  tipset att göra ett eget medel med hjälp av aromaoljor; citronella, teatree och geranium. Aningen blandar man detta med en neutral olja, jag tänker kokos, och smörjer in sig i detta – alternativt blandar man med vatten och sprutar på kläderna. Teatree olja ska även funka bra mot kliandet om man nu redan blivit biten.

Har ni testat det här? Resultat?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 reaktioner till “Naturligt myggmedel

  1. Jag har inte testat att göra en egen myggspray men teatreeolja är helt suveränt om man har fått ett bett. Jag har alltid en flaska till hands på sommaren. Det hjälper mot klådan men även svullnaden blir inte så påtaglig om man häller på några droppar så fort som möjligt (typ vid ett getingstick). Mina barn som är väldigt känsliga mot insektsbett har betydligt mindre problem när vi använder oljan. Låt oss veta hur det går.
    Malin

      1. Kolla om det är bättre innehåll i myggmedlen i Thailand? Jag var precis i Thailand och fick inte ett enda myggbett men jag såg flera på hotellet som var helt sönderbitna. Jag växte upp i Dalarna och där finns det mycket mygg, men nuförtiden (alltså LCHF tiden) så blir jag aldrig biten?! Tror du inte att du klarar dig också nu? Du har ju liksom inget sött i blodet… Ha en underbar semester iaf – jag längtar tillbaka sjukt mycket!

        1. Njae, känns inte som att innehållet är bättre där 🙂 Jag får märkligt nog värre myggbett sedan jag började med LCHF. Sjukt! Tackar, en bra semester kommer jag ha iaf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *