Högre fasteblodsocker

En vecka med mer kolhydrater i kosten och än lever jag 😀 Fast mitt blod har blivit lite sötare.
Under veckan har jag legat mellan 30-40 gram kolhydrater vilket är det dubbla, eller tredubbla mot hur jag normalt brukar äta. Det är en relativt stor ökning. Mitt fasteblodsocker har legat högre än vanligt, mellan 6,2-7,3 mmol mot normala 5-5,4. Det känns sådär och jag undrar vad det beror på. Högre kortisol på morgonen nu? Why?

Har i stort sett ätit tre mål per dag och har mätt BS efter de mer kolhydratrika måltiderna, dvs de som ligger runt 20-25 gram per måltid. Kolhydraterna har kommit från sötpotatis, nötter och rotfrukter. BS har legat runt 5,7-6,8 2 timmar efter måltid, vilket får räknas som normalt. Jag äter lite mindre fett än vanligt och lite mer protein samt kolhydrater. Energifördelningen är på ett ungefär :
Fett: 68%
Protein: 22%
Kolhydrater: 10%

Jag har inte kört någon typ av fasta denna veckan vilket jag normalt brukar göra, så denna vecka blir det två dagar med 16:8 och en heldagsfasta. Bara för att se om det gör någon skillnad. Kommer hålla kolhydraterna på samma nivå som föregående vecka, dvs mellan 30-40 gram. Har inte ökat i vikt och måtten är de samma. Känner ingen skillnad på humör, sömn, träning eller ork heller. Får nog säga att första veckan har gått över förväntan 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 reaktioner till “Högre fasteblodsocker

  1. Intressant att följa! Spontant tänker jag att det kanske tar lite tid för kroppen att effektivt metabolisera kh igen efter flera år av lågt intag? 30-40 g känns ju som en rätt så liten mängd, som man ”borde” kunna ta hand om. Hmm jag kanske måste skaffa mig en egen mätare ändå, spännande 🙂

    1. Tror också att det är som du skriver, det blir en form av övergångsperiod och kroppen kommer successivt vänja sig vid mer kolhydrater. Hoppas bara mitt BS också gör det.
      Jag är väldigt glad för min mätare. Kanske lite för glad 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *