Två böcker till samlingen

Pausar lite med de två sist inläggen om utebliven viktnedgång, men de kommer inom kort. Idag fick jag hem mitt senaste bokköp.  ”Bättre mage” av Louise Sjöbäck och ”Your personal paleo code” av Chris Kresser.  Har stora förväntningar på båda två. Någon som läst dessa?

Den första boken handlar om allt som har med matsmältning och tarmhälsa att göra. Hur viktigt det är med en bra saltsyraproduktion, att vi har enzymer som kan spjälka maten och att vi förser tarmen med bra mat som gynnar de goda bakterierna och på så sätt håller oss välmående och friska. Ni vet väl att 80 % av vårt immunförsvar sitter i tarmen?.

”Your personal paleo code” handlar såklart om kosten och dess inverkan på oss, samt hur vi kan finjustera kosten och vår livsstil så att vi uppnår de hälsomål vi har. Jag gillar verkligen Chris Kresser. Han är väldigt kunnig, duktig på att granska forskning och har slagit hål på många hälsomyter.

Har inte tid att skriva mer nu. Ska sätta mig och påbörja någon av böckerna. Beslutsångest över vilken jag ska börja med!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 reaktioner till “Två böcker till samlingen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *