Varför DTP inte är min grej

Det spelar ingen roll hur effektiv en träningsform eller ett träningsprogram är – om man inte tycker det är kul eller hur? Om det inte är roligt blir det ytterligare ett ”måste” och ”måsten” är en sak jag vill ha så lite av i mitt liv som möjligt! Vad är det som gör det så himla tråkigt då? Som sagt benpasset är helt ok, men övriga styrkepass SUGER! Har  analyserat och detta är vad jag kommit fram till.

  • Träning för mig är likvärdigt med att ha roligt, kämpa och svettas – samt utmana mig själv. Jag tycker om stora övningar som squats, marklyft, chins, pull-ups, dips och bänkpress.  Att göra 200 bicepscurls eller triceps extensions, alternativt 250 axellyft åt sidan ger mig absolut inget av ovanstående. Det är inte kul, jag kämpar inte, blir inte svettig och ser inte utmaningen i det hela. Vi kan väl summera det som så här – isolerade övningar för små muskelgrupper är inte min typ av träning.
  • Att träna sex dagar i veckan tar för mycket av min tid och gör så att livspusslet inte riktigt klaffar. Det stressar mig och stress är ytterligare en sak som jag vill ha så lite som möjligt av i mitt liv.
  • Känner mig i ”sämre” skick än när jag började med DTP. Med sämre skick menar jag svagare (har ju inte knäböjt eller deadliftat på en eeeeevihghet, jag har ju gjort bicepscurls och tricepsextensions 😉 plufsigare och typs osmidig. Plufsigheten kommer nog från mer vätska -har ju ätit mer kolhydrater än normalt, vilket man inte behöver om man inte gör av med dem hahaha. Osmidigheten kan jag inte sätta fingret på. Men det är nog en kombo av plufset och att inte ha ”rört” på mig som jag är van vid.

Men allt har inte varit dåligt! Jag har ju kört två korta intervallpass per vecka och de har gjort under för konditionen! Idag klarade jag till och med av ett 30 minuter långt intervallpass bestående av 30 sek intervaller/30 sek vila utan att vare sig se ut eller känna mig som en döing. Alltid nåt 🙂

Vikten har i stort stått stilla och så har även måtten, fast jag ser…..svullen ut. Hahaha, DTP var ett vinnande koncept hör jag- NOT!!! Det känns kanske lite tidigt att döma ut det. Jag har trots allt bara gett det fyra veckor men med tanke på ovanstående så känner jag att det är dags att lägga detta bakom mig och göra något som är kul, svettigt, utmanande och tar bort den vätskefyllda looken och känslan. Jag skulle kunna berätta vad, but then I have to kill you 😉 Såklart inte, men vi spar det till ett senare tillfälle. Jag måste planera morgondagens mat, packa träningsväskan och förbereda lite pills and potions. Later guys!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *